Tand implantaten

Tand implantaten

Wat is het proces van tand implantaten?

Tandheelkundige implantaten zijn de laatste tijd populairder geworden door de vooruitgang van de cosmetische geneeskunde, de operatietechnieken en de materialen waaruit de implantaten bestaan. De opkomst is dus eminent geworden voor mensen die hun tanden en hun stralende glimlach willen herstellen. Turkije stond op de lijst van landen die deze medische dienst van het verstrekken van hoogwaardige tandheelkundige materialen tegen een relatief lage prijs in vergelijking met andere Europese en Amerikaanse landen.

Tandheelkundige implantaten behoren tot de meest gevraagde chirurgische tandheelkundige procedures. De arts vervangt de ontbrekende tanden door implantaten die chirurgisch in de kaakbeenderen worden geïmplanteerd, waarna hij ze bedekt met een kroon van bovenaf, op een manier die op natuurlijke wijze bij de tanden in de mond past. Het proces van tandheelkundige implantaten wordt gekenmerkt door het ontbreken van een bepaalde limiet van geïmplanteerde tanden, aangezien u met kostenverschillen en na overleg met uw arts één of vele tanden kunt implanteren.

Voor wie zijn tand implantaten

De arts begint net zo goed met een volledig onderzoek van de mond van de patiënt als met elk routinematig en periodiek onderzoek. De arts onderzoekt ook de medische geschiedenis van de patiënt om er zeker van te zijn dat er geen chronische ziekten zijn waardoor de patiënt geen tandheelkundige implantaten kan krijgen. Een van de voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor tandheelkundige implantaten zijn:

  • Mensen die een of meer tanden zijn kwijtgeraakt en om cosmetische of medische redenen alternatieve tanden willen implanteren.
  • De patiënt die de operatie ondergaat, moet vrij zijn van sommige ziekten die de botten aantasten, zoals diabetes en gevorderde osteoporose.
  • De patiënt die tandheelkundige implantaten ondergaat, moet voldoende botdichtheid hebben om tandheelkundige implantaten te laten slagen.
  • Mensen die hun gebit schoon en verzorgd houden, aangezien de patiënt een goede mondgezondheid moet hebben.
  • De patiënt die tandheelkundige implantaten ondergaat, mag niet lijden aan chronische hoge bloeddruk.
  • De patiënt mag geen zware roker zijn (meer dan 10 sigaretten per dag).
tand implantaten

Werkwijze

  1. De arts bereidt de gespecificeerde plaats voor implantatie voor door de implantaten van puur titaniummetaal in het kaakbot te plaatsen op de plaats van de ontbrekende tand.
  2. Het kaakbot en het implantaat worden genezen in wat botfusie wordt genoemd. Dat duurt zes maanden voor de bovenkaak en drie maanden voor de onderkaak.
  3. De arts bereidt de uiteindelijke samenstelling van tandheelkundige implantaten voor. Deze fase omvat een aantal sessies, waarbij de compositie wordt voorbereid op basis van mondelinge afdrukken. De arts installeert het vervolgens permanent op het implantaat.

Het duurt ongeveer een half uur om een tand te implanteren. Tandimplantaten gaan gepaard met een lichte pijn die kan worden verlicht met gewone pijnstillers. Omdat het moeilijker is om de implantaten aan de bovenkaak te bevestigen, is het slagingspercentage van implantaten 90% voor de bovenkaak en 95% voor de onderkaak.

Bekijk ook onze andere behandelingen:

Contacteer ons

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, gelieve gebruik te maken van dit formulier. Eén van onze experten zal je zo spoedig mogelijk contacteren.

Dit formulier is beschermd met Google reCaptcha.